• Pieniny 2021

          • Aj keď nám to pandémia trošku ,,skomplikovala" predsa sa nám podarilo zrealizovať od 13.9.2021 do 17.9.2021 odložené kurzy - Kurz na ochranu života a zdravia (4.A) a Kurz letných pohybových aktivít (3.A).

          • Exkurzia v Múzeu moderného umenia Andyho Warhola

          •  

            V piatok 10.9.2020 sa už tradične naši prváci  a výnimočne aj druháci ,,vybrali" spoznávať moderné umenie. A kde inde by mali začať, ak nie u nekorunovaného kráľa pop-artu Andyho Warhola. Navštívili Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach. Múzeum bolo založené v roku 1991 a dnes je múzeum nadregionálnou špecifickou inštitúciou múzejno-galerijného typu, zaoberajúcou sa predovšetkým aktuálnymi tendenciami súčasného umenia a hlavne životom a dielom Andyho Warhola.

        • Oznam
          • Oznam

          • V zmysle § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vás informujeme(§ 3 odst. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z.), že riaditeľ školy poskytol voľno na deň 13.9.2020 (pondelok), pre žiakov všetkých tried. Zároveň po dohode so zriaďovateľom, vzhľadom na mimoriadne okolnosti, nebude prebiehať riadne vyučovanie ani 14.9.2021 (utorok) .

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          •  

            Vážení rodičia, pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v štvrtok 9.9.2021 o 16.00 hod. v kmeňových učebniach jednotlivých tried.

            Tešíme sa na Vás!

        • Rozhodnutie ministra školstva s účinnosťou od 1. 9. 2021
          • Rozhodnutie ministra školstva s účinnosťou od 1. 9. 2021

          •  

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje s účinnosťou od 1. septembra 2021 takto:

            1. Školské vyučovanie vo všetkých druhoch a typoch škôl sa uskutočňuje v škole (prezenčne) podľa podmienok uvedených v COVID AUTOMATe schválenom uznesením vlády Slovenskej republiky.  
            2. Školské zariadenia sú v prevádzke podľa podmienok uvedených v COVID AUTOMATe schválenom uznesením vlády Slovenskej republiky. 
            3. V období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt ochorenia COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa. Ak riaditeľ školy poskytne žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried takéto voľno, čas poskytnutého voľna sa považuje za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole.
            4. Ak sa obmedzí alebo preruší prevádzka vo vzťahu k jednej triede alebo viacerým triedam na základe opatrení príslušných orgánov z dôvodu ochorenia COVID-19 alebo podozrenia na ochorenie COVID-19, považuje sa to za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole; to platí aj ak ide o obmedzenie prevádzky vo vzťahu k škole alebo školskému zariadeniu.
            5. V školách, v ktorých sa na základe podmienok COVID AUTOMATu neuskutočňuje školské vyučovanie v škole (prezenčne), a v školách podľa bodov 3 a 4 riaditelia škôl zabezpečia pre deti, žiakov a poslucháčov dištančné vzdelávanie.
            6. Ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. sa predlžuje z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní.
            7. Škola oznámi územne príslušnému okresnému úradu v sídle kraja na účely poskytovania ošetrovného údaje o deťoch a žiakoch v rozsahu určenom zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a spôsobom určenom Sociálnou poisťovňou podľa stavu k poslednému dňu príslušného mesiaca v termíne do 3. dňa nasledujúceho mesiaca. Okresný úrad v sídle kraja tieto údaje oznámi Sociálnej poisťovni do siedmich dní odo dňa ich oznámenia školou.
            8. Škola oznámi Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo“) údaje o deťoch, žiakoch a zamestnancoch vo vzťahu k výskytu ochorenia COVID-19 na škole a o spôsobe zabezpečenia školského vyučovania počas krízovej situácie v rozsahu a spôsobom určenom ministerstvoma) každý pondelok ab) bezodkladne pri každej zmene situácie v škole z dôvodu výskytu ochorenia COVID – 19.
            9. Zrušuje sa rozhodnutie č. 2021/13405:1-A1810 z 13. mája 2021 v znení rozhodnutia č. 2021/13405:2-A1810 z 2. júla 2021.

            Podrobnosti:

            Rozhodnutie ministra 

            Školský semafor