• Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Aj tento školský rok bolo naše naše gymnázium poverené organizátorom súťaže ocenením víťazov jednotlivých kategórií stredných škôl za okresy Sabinov a Prešov. Súťaž musela vzhľadom na pandemickú situáciu prebehnúť online formou 19. januára 2022. Víťazi každej kategórie postupujú na krajské kolo, ktoré sa bude konať tiež online formou 16.2.2022. Tešíme sa, že medzi postupujúcimi je aj naša študentka Klaudia Genčúrová z 3.A. Veríme, že sa jej na krajskom kole bude dariť.

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku prinieslo dvojité víťazstvo pre Súkromné Gymnázium DSA v Sabinove!

            Súťaž vyhral Patrik Antol z triedy 2.A, ktorý súťažil v kategórii 2A a víťazkou vo vyššej kategórii 2B sa stala Karolína Krištofová z triedy 3.A. Úspech oboch našich študentov je o to výnimočnejší, že naše gymnázium bolo poverené organizátorom súťaže ocenením víťazov jednotlivých kategórií stredných škôl za okresy Sabinov a Prešov. Súťaž musela vzhľadom na pandemickú situáciu prebehnúť online formou 13. januára 2022. Za oba okresy spolu súťažilo 38 študentov v 4 kategóriách. Víťazi každej kategórie postupujú na krajské kolo, ktoré sa bude konať tiež online formou 8.2.2022. Pevne veríme, že sa našim gymnazistom bude dariť aj na ňom.

            Mgr. Smoroňová

          • EduMediaTest

          • Zapojili sme sa do projektu EduMediaTest, ktorého cieľom bolo otestovať mediálne kompetencie študentov a zároveň posilniť ich mediálne vzdelávanie, zvyšovať ich úroveň mediálnej gramotnosti a kritického postoja k obsahom.Táto štúdia ukázala, že naši žiaci sú kompetentní v technologických a digitálnych aspektoch, ešte sa musíme zlepšiť v kritickom čítaní obsahu, ako aj v odhaľovaní falošných správ.Mediálnu gramotnosť budeme naďalej rozvíjať!