• Workshop EkoAlarm

          • Vďaka projektu Ekoalarm, ktorý u nás na škole prebieha sme nezískali len koše na triedený odpad, ale aj vzácne poznatky. Druhý zo série workshopov naši študenti absolvovali online v utorok 8.2.2022.

            Rozoberali sme  správnosť triedenia, ako sa spracovávajú rôzne druhý odpadu - spôsoby ich recyklácie, riešili kvízy a úlohy.

            Ekológia je neodmysliteľnou súčasťou tejto doby a my sme šťastní, že vďaka projektu #EkoAlarm sa o tom dozvieme viac

             

          • Stredoškolská ešportová liga

          • Máš záujem ? Zapoj sa - hraj a vyhraj

            Viac informácií o zapojení do sa do herného turnaja SSEL a všetky otvorené registrácie nájdete na webe yzone.sk – https://bit.ly/22SCSEL. Novinkou tohtoročnej súťaže je aj odovzdávanie cien ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky p.Branislavom Gröhlingom. Cieľom herného turnaja SSEL je podporiť u študentov rozvoj komunikatívnych a kognitívnych schopností, ktoré podľa najnovších vedeckých štúdií výborne rozvíjajú práve počítačové hry.Takáto intenzívna tímová spolupráca so spoločným cieľom rozvíja schopnosť detí komunikovať v tíme. Niektoré zo súťažných hier nabádajú študentov k sústavnému štúdiu podkladových materiálov k danej hre, resp. k jej novej verzii. Podklady k hrám sa väčšinou vyskytujú iba v anglickom jazyku a tak okrem budovania vzťahu k čítaniu a samoštúdiu sa tieto hry podieľajú aj na rozvoji anglického jazyka, ktorého znalosť je dnes priam samozrejmosťou.Herný turnaj tak zábavným a hravým spôsobom u študentov rozvíja aj netechnické zručnosti, ktoré im značne zjednodušia situáciu na trhu práce, ale aj v bežnom živote.