• Hviezdoslavov Kubín

          • V štvrtok 10.9.2020 sa v priestoroch DJZ Prešov konal už 66. ročník regionálnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Blahoželáme nášmu študentovi Viliamovi Pavukovi k 1.miestu na regionálnom kole  a k postupu na krajské kolo, ktoré sa bude konať 30.septembra.

          • Časový harmonogram vyučovacích hodín / rozvrh 4.9.2020

          • Vzhľadom na mimoriadne hygienické opatrenia súvisiace so zamedzením šírenia ochorenia COVID-19 bude vyučovanie v čase od 4.9.2020 do 11.9.2020 prebiehať podľa nasledujúceho časového harmonogramu:

             

            1. hod. 8:00  - 8:30   prestávka 10 min.
            2. hod. 8:40  - 9:10   prestávka 10 min.
            3. hod. 9:20  - 9:50   prestávka 10 min.
            4. hod. 10:00  - 10:30   prestávka 15 min.
            5. hod. 10:45  - 11:15   prestávka 10 min.
            6. hod. 11:25  - 11:55   

            Rozvrh na 4.9.2020

          • Organizácia začiatku školského roka

          •  

            Slávnostný začiatok šk. roka 2020/2021 bude 2.9.2020 (streda) o 9:30 h. v  triedach s triednymi učiteľmi.

             

            Prosíme Všetkých žiakov aby dodržiavali prísne hygienické opatrenia a doniesli vypísané potrebné tlačivá  (Dotazník a vyhlásenie - príloha č.1Vyhlásenie o bezinfekčnosti - príloha č.2).

             

            Presné informácie:

            Špeciálne usmernenia počas obdobia od 2.9. 2020 do 14.9. 2020 nad rámec zelenej fázy pri otvorení školského roku 2020/2021:

            • zákonný zástupca alebo plnoletý žiak predkladá pri prvom nástupe žiaka do strednej školy čestné prehlásenie 

            (Dotazník a vyhlásenie - príloha č.1)

            • zákonný zástupca alebo plnoletý žiak predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka strednej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie

             (Vyhlásenie o bezinfekčnosti - príloha č.2 ),

            • tlačivá nájdete na webovej stránke školy ( časť študent / tlačivá na stiahnutie) , 

            • pokiaľ nemáte možnosť  tlačivo vytlačiť a vypísať, je k dispozícii každý deň od 27.augusta v čase od 8.00 – do 12.00 (vo vstupnej chodbe školy), bez vypísaných tlačív nebude možný nástup žiaka na vyučovanie

            • pri vstupe do školy sa vykonáva ranný filter - dezinfekcia rúk, kontrola rúšok, usmernenie žiakov,

            • po absolvovaní filtra pôjdu žiaci rovno do triedy, pohyb po chodbách školy bude minimálny,

            • žiaci si do skrinky odložia rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška) a odchádzajú si umyť ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami,

            • žiaci a zamestnanci školy majú nosenie rúška povinné, vrátane svojej triedy a vo vnútorných priestoroch gymnázia,

            • telesná a športová výchova sa realizuje jedine v exteriéri,

            • v miestnosti, v ktorej sa zdržuje trieda, je zabezpečené časté a intenzívne priame vetranie, je zabezpečená aj pravidelná dezinfekcia priestorov,

            • bude obmedzené a regulované zhromažďovanie osôb pred budovou SŠ, budú obmedzené aj spoločné hromadné akcie,

             

            Vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť.

             

            Pri podozrení na ochorenie:

            nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov školy,

            • pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom,

            • v  prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu a plnoletého žiaka je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom.

             

            Milí rodičia, žiaci,  žiadame Vás o spoluprácu a dodržiavanie  pokynov riaditeľa  školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky našho gymnázia na školský rok 2020/2021. Nájdete ich na webovej  stránke školy.

             

            Veríme, že túto náročnú situáciu zvládneme, tak ako v minulom školskom roku. 

             

          • Kurzy 2020

          • Posledný školský týždeň (od 22.6 do 26.6) si naši uživali krásy Pieninského národného parku počas Kurzu pohybových aktivít v prírode so zameraním na letné športy a Kurzu na ochranu života a zdravia

          • Organizácia záveru šk. roka

          • Vážení rodičia a žiaci nášho gymnázia.


            Po vyhodnotení spätnej väzby od rodičov a študentov a  na základe rozhodnutia zriaďovateľa Súkromného Gymnázia DSA Sabinov, bude organizácia posledných dní školského roka prebiehať nasledovne:

            Od 22.6.2020 do 26.6.2020 budú prebiehať výchovno-vzdelávacie aktivity zamerané na podporu socializácie študentov po dlhodobom uzavretí škôl.

            1.A - poznávacie exkurzie

            2.A -  Kurz pohybových aktivít v prírode so zameraním na letné športy.

            3.A – Kurz na ochranu života a zdravia

            Bližšie informácie poskytnú triedne učiteľky. Žiaci, ktorí sa aktivít nezúčastnia budú pokračovať v dištančnej forme vzdelávania. Dištančná forma vzdelávania bude prebiehať pre všetkých študentov aj počas tých dní, keď nebude realizovaná žiadna iná aktivita. Počas realizácie aktivít sú všetci žiaci povinní dodržiavať všetky platné hygienické opatrenia podľa nariadení Úradu verejného zdravotníctva SR!

            29.6.2020 – odovzdávanie učebníc

            30.6.2020 – Slávnostné ukončenie školského roka. Časový harmonogram bude zverejnený na školskej web stránke.

             

          • Nástup do školy od 22.6.2020

          • Vážení rodičia a žiaci nášho gymnázia.

            Rozhodnutím ministra školstva Slovenskej republiky zo dňa 9.6.2020 budú od 22.6.2020 do konca školského roka otvorené aj stredné školy.

            Presné informácie k nástupu na vyučovanie budú priebežne zverejňované na školskej web stránke. Vzhľadom k tomu, že nástup na vyučovanie je dobrovoľný, žiadame Vás o vyplnenie jednoduchého dotazníka. Pre organizáciu vyučovania po nástupe do školy, musíme mať presné údaje o počtoch študentov, ktorí do školy reálne nastúpia.

            Dotazník vyplňte prosím do 19.6.2020 - 16.00 hod.

            Vopred ďakujeme za pochopenie.

          • Novinky - ISIC/EURO<26

          • Predĺž si platnosť zľavy na dopravu na Preukaze študenta na rok 2020/2021.

            Ak pokračuješ v štúdiu a chceš naďalej využívať svoj preukaz ako dopravnú kartu, zľavu využívanú v doprave prostredníctvom čipu si predĺžiš zaslaním SMS podľa nasledujúcich krokov:

             

            1. Na číslo 8844 pošli SMS v tvare: TC medzera priezvisko medzera číslo čipu  (meno uvádzaj ako na preukaze a bez diakritiky, príklad SMS: TC Mrkvicka 1042019005).
            1. Príde ti potvrdzujúca SMS, ktorá je spoplatnená sumou 3 €. Ostatné SMS sú bezplatné.
            2. Po prijatí potvrdzujúcej SMS  prilož kartu k terminálu na svojej škole alebo k verejnému terminálu (mapa je na www.preukazstudenta.sk). Terminál ti predĺži platnosť zľavy na  dopravu na čipe preukazu.

            Viac info na www.preukazstudenta.sk alebo kontaktuj TransData, tel.: 0905 384 092 (pracovné dni 7:00-15:00), email: preukazstudenta@transdata.sk.”

            Informácie o predĺžení preukazu (zakúpenie známky ISIC) nájdete na www.isic.sk.

          • OZNAM o druhom kole

          • Oznámenie o druhom kole prijímacieho konania do 1. ročníka  so štvorročným vzdelávacím programom na štúdium v šk. roku 2020/2021.

             

            Oznamujeme Vám, že v zmysle § 66 ods. 7 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov riaditeľ školy, rozhodol, že sa na škole vykoná 2.kolo prijímacieho konania na nenaplnený počet voľných miest pre žiakov, ktorých možno prijať do triedy prvého ročníka Súkromného Gymnázia DSA v Sabinove. Po prvom kole je na našom gymnáziu 11 voľných miest.

             

            Prijímacie konanie sa uskutoční do 23.júna 2020 (utorok).

            Prihlášky na štúdium na Súkromnom Gymnáziu DSA

            je potrebné doručiť vedeniu školy

            do 19.júna 2020 (piatok).

             

            Prečítajte si:

            Otvorenie druhého kola - úplné znenie

            Oznámenie počtu voľných miest

             

          • Oznam

          • V zmysle § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vás informujeme (§ 3 odst. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z.), že na deň 5.6.2020 (piatok) poskytol riaditeľ školy voľno, pre žiakov všetkých tried.

          • Rozlúčka s maturantmi

          • Štyri roky sedávali v laviciach, štyri roky naberali vedomosti a štyri roky ubehli ako voda. Ich trieda už pred niekoľkými týžďňami netradične stíchla. 

            Dnes definitívne opustili naši maturanti strednú školu a vykročili v ústrety ďalším životným výzvam. Milí maturanti, prajeme Vám nech sa naplnia Vaše sny, nech Vás vždy obklopujú praví priatelia a nech sme na Vás hrdí nielen my,  ale i  Vaši priatelia a rodina.

            Veľa šťastia!

            Atmosféru rozlúčky s maturantami si môžete priblížiťrozlúčke zazneli:

            príhovor študentov

            príhovor triednej učiteľky

             

          • Oznam

          •  

            Rozhodnutie k hodnoteniu predmetov počas dištančného vyučovania v školskom roku

            2019/2020 na Súkromnom Gymnázium DSA, Komenského 40, Sabinov

             

            Riaditeľ Súkromného Gymnázia DSA v Sabinove,  Doc. Ing. Ján Dobrovič, PhD. a predseda rady školy , Ing. Štefan Bujňák, sa dohodli na klasifikovaní všetkých predmetov, ako to bolo pred nástupom dištančného vyučovania.

             

            Sabinov                                                                                                                                            17.4.2020

             

                                                                                      

            Súkromné Gymnázium DSA

            Komenského 40, Sabinov 083 01, Slovenská republika

                                                              IČO: 00 161 152, DIČ: 2020711352

            bankové spojenie: IBAN: SK23 7500 0000 0040 2497 1176, SWIFT: CEKOSKBX

            kontakt: tel. +421 51 75679 50 email: dsa.sb@dsakademien.sk web: www.dsakademien.sk