• OZNAM PRE ŠTUDENTOV

          • Od pondelka 16.3. počas dvoch karanténnych týždňov bude výučba prebiehať e-learningovou formou cez EduPage a spoločné triedne maily. Preto žiadame študentov, aby sledovali úlohy, ktoré vám budú denne zadávané. Každý deň bude prebiehať podľa rozvrhu. Úlohy, testy, či samoštúdium bude bežnou súčasťou karanténnych dní!!! Nemáte prázdniny!!! Sledujte web, kde Vás budeme stále aktuálne informovať.

            Budťe zodpovední k sebe aj k okoliu a dodržiavajte hygienické a karanténne opatrenia !

          • Prerušenie vyučovania - oznam

          • Súkromné gymnázium DSA, Komenského 40, Sabinov

             

            Oznámenie o prerušení výchovno-vzdelávacieho procesu.

             

                     Riaditeľ Súkromného Gymnázia DSA v Sabinove, oznamuje, že na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu, prerušuje výchovno-vzdelávací proces na gymnáziu

            od  13.3.2020 do 29.3.2020.

            Vzhľadom na vážnosť situácie sa vedenie školy rozhodlo preventívne ukončiť  vyučovanie už v piatok 13.3.2020 (riaditeľské voľno) a od pondelka 16.3.2020 platí rozhodnutie Ústredného krízového štábu o uzavretí všetkých škôl na 14 dní pre šírenie nákazy novým koronavírusom.

            Maturitné skúšky sa pre zatvorenie všetkých škôl na Slovensku

            posunú minimálne o dva týždne. ( viď usmernenie Ministerstva školstva)

            Aktuálne informácie budú zverejnené na webovej stránke školy a školskom facebookovom účte.

            Dôrazne žiadame všetkých našich študentov o dôsledné dodržiavanie hygienických  a karanténnych opatrení odporúčaných hygienikmi.

             

            Sabinov, 12.3.2020

          • Oznam

          • Vážení, rodičia, v prípade,že ste počas jarných prázdnin spolu so svojimi deťmi navštívili krajiny s potvrdeným COVID-19 (koronavírusom), hlavne Taliansko a Rakúsko, na základe nasledovného odporúčania Ministerstva zdravotníctva SR: " Vzhľadom na výskyt koronavírusu v Európe ministerstvo odporúča, aby občania pozorne sledovali počas a pri návrate z pobytu zo zahraničia svoj zdravotný stav po dobu 14 dní a aby v prípade výskytu respiračných príznakov ochorenia bezodkladne telefonicky kontaktovali lekára." Doporučujeme, aby po odporúčaní lekára alebo hygienika Vaše deti, naši žiaci, zostali doma počas inkubačnej doby (14 dní) a neprichádzali do kolektívu ostatných žiakov a zamestnancov. Prosíme, aby ste pobyt v zahraničí telefonicky alebo e-mailom oznámili triednym učiteľom. Ďakujeme za porozumenie.

          • OZNAM

          • Súkromné gymnázium DSA, Komenského 40, Sabinov

             

            Oznámenie o prerušení výchovno-vzdelávacieho procesu.

             

                     Riaditeľ Súkromného Gymnázia DSA v Sabinove, v zmysle Metodického usmernenie MŠVVaŠ č. 15/2005 - R , oznamuje, že na základe vysokej chorobnosti žiakov a na základe odporúčania regionálneho úradu verejného zdravotníctva prerušuje výchovno-vzdelávací proces na gymnáziu dňa 28.2.2020 /piatok/.

            Vyučovací proces začne po jarných prázdninách 9.3.2020

             

            Sabinov, 27.2.2020

             

          • Prezentácia knihy Iloncsi

          • Vďaka Mestskej knižnici v Sabinove mali dnes (17.2.2020) naši druháci a tretiaci možnosť dozvedieť sa o zaujímavom živote grófky Ilony Andrássyovej počas prvej svetovej vojny. Prezentácia knihy Iloncsi nám inšpiratívne priblížila život aristokratky, ktorej životné podmienky sa výrazne menili pod vplyvom vojny a politických zmien v krajine.

          • Gymnaziálny ples

          • Kráska a zviera, ruže, výzdoba, sobota večer, krásne šaty, hudba a tanec – toto všetko by mohli byť charakteristiky už 21. Gymnaziálneho plesu. My čo sme tam boli sme sa dobre zabávali. Ak ste nemali tú možnosť zúčastniť sa, vychutnajte si atmosféru aspoň cez pár fotografií. Ďakujeme všetkým organizátorom a špeciálne študentom 3.A a ich triednej učiteľke p.Lichvárovej. Veľká vďaka patrí samozrejme aj všetkým sponzorom,ktorí podporili náš ples. Ďakujeme! Pozrite si fotoalbum

          • Bedminton - okresné kolo

          • V štvrtok 13.2.2020 sa konalo okresné kolo v bedmintone. Teší nás, že na krajské kolo postupujú po víťazstve na okresnom kole naše dievčatá aj naši chlapci. Blahoželáme!

            Reprezentovali nás:

            Kristína Gajdošová, Dagmara Mindeková, Matej Dujava, Radovan Šašala z 2.A a

            Nikola Lukáčová, Viktória Lukáčová z 3.A

          • Školské kolo biblickej olympiády

          • V januári aj na našej škole prebehli triedne a školské kolá biblickej olympiády, pod taktovkou VDP kaplána Lukáša Imricha.

            Víťazi školského kola, ktorí postupujú na dekanátne kolo: Michal Verbovský, Klaudia Genčurová, Daniela Jusková, Hugo Pribula

            Víťazom blahoželáme a držíme palce!

            Stupne postupových kôl biblickej olympiády :

            1.TRIEDNE KOLÁ – sú ponukou pre všetkých žiakov navštevujúcich katolícke náboženstvo

            2.ŠKOLSKÉ KOLÁ - organizuje škola. Konkrétne súťažné úlohy pripravuje poverený učiteľ náboženskej výchovy alebo náboženstva.

            3.DEKANÁTNE (OKRESNÉ) KOLÁ – organizuje DKÚ príslušnej diecézy. Konkrétne úlohy pripravuje DKÚ príslušnej diecézy.

            4.DIECÉZNE (KRAJSKÉ) KOLO – organizuje DKÚ príslušnej diecézy. Konkrétne úlohy pripravuje Odborná komisia pre BO.

            5.CELOŠTÁTNE KOLO – organizuje Katolícke pedagogické a katechetické centrum, n.o. v spolupráci s DKÚ Košickej arcidiecézy a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Konkrétne úlohy pripravuje Odborná komisia pre BO.

             

          • Stužková slávnosť

          • Ani sme sa nenazdali a máme tu posledný januárový týždeň. Končí sa prvý polrok šk.roka 2019/2020 - bol plný učenia, aktivít, ale aj zábavy. Určite budeme mať na čo spomínať. Pre našich maturantov bude určite spomienka na stužkovú slávnosť jedna z tých najkrajších :)

            Pozrite si fotoalbum.

          • Stretnutie po 15. rokoch - spomienky absolventov

          • Naša gymnaziálna rodina - tú netvoria len súčasní študenti a pedagógovia, ale aj veľký počet absolventov školy. Nás môže len tešiť, že ani po rokoch na nás nezabúdajú. Pozitívna spätná väzba je silnou motiváciou do našej ďalšej práce. Ďakujeme! čítajte viac

          • Obvodné kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Po olympiáde v angličtine sme včera (štvrtok 16.1.2020) úspešne zrealizovali aj obvodné kolo olympiády v nemeckom jazyku. Tentokrát to bolo pre okresy Humenné, Prešov, Sabinov, Snina a Vranov nad Topľou. Dúfame, že aj včerajší súťažiaci sa u nás cítili dobre :) Všetkým výhercom blahoželáme!

            Pozrite si fotoalbum

          • Obvodné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V stredu 15.1.2020 sa na našej škole uskutočnilo obvodné kolo olympiády v anglickom jazyku pre okresy Prešov a Sabinov. Aj keď organizácia bola náročná veríme, že sa všetkým súťažiacim u nás páčilo. Všetkým výhercom blahoželáme! Pozrite si fotoalbum.

          • Vianočná akadémia

          • Posledný decembrový vyučovací deň bol už tradične venovaný Vianočnej akadémii. Spev, tanec, vtipné dialógy - takto by sme mohli našu akadémiu stručne charakterizovať. Čo sa ale nedá jednoducho opísať, je príjemná predvianočná atmosféra, ktorú sa našim študentom podarilo ,,vykúzliť". Ďakujeme všetkým za ich kreativitu, nápady a ochotu obetovať voľný čas na nácvikoch a skúškach. Naše ďakujem nepatrí len účinkujúcim, ale aj všetkým pomocníkom v zákulisí a špeciálne hlavnej organzátorke Ivke Lorinčíkovej, ktorej sa zase podarilo zorganizovať akciu, ktorá nás  ,,zahriala pri srdiečku". Ak ste nemali možnosť zúčastniť sa, môžete si priblížiť atmosféru akadémie aspoň cez fotoalbum na našom webe.

          • Deň otvorených dverí

          • Deň otvorených dverí v piatok 15.11.2019 bol na našej škole plný zábavy, aktivít a informácií. Dúfame, že sa našim hosťom u nás páčilo a budeme veľmi radi, ak sa s nimi stretneme aj o rok, ale už ako so študentmi nášho gymnázia. Ďakujeme všetkým organizátorom, ale aj našim študentom za pomoc pri realizácii tejto skvelej akcie :). Ak Vás zaujíma ako to celé prebiehalo pozrite fotoalbum.

          • iBobor

          • Aj tento rok sa naši študenti už tradične zapojili do informatickej súťaže iBobor, ktorej cieľom je podporiť rozvoj logického myslenia  s použitím IKT. V utorok 12.11.2019 súťažili Seniori a vo štvrtok 14.11.2019 Juniori.